Kundeservice: 35102419 (09:00-15:30)

Infoside Utland

Viktig info om sending av pakker over landegrenser.


Pakker som sendes over en landegrense krever en fortolling. En fortolling er en kontroll av varen som sendes for å kontrollere om varen utløser import avgifter eller moms. Dette kreves uavhengig om pakken er en gave eller en vare som selges.
Det er avsenders ansvar å dokumentere hva som er i pakken og den faktiske verdien varen eller pakken har.

Tollregler/importregler er forskjellige i alle land. Noen steder har man en høy verdigrense man kan sende uten at det medfører avgifter mens andre steder har en lavere grense. I veldig mange land er det moms som legges til, men det kan også tilkomme tollavgifter basert på hva slags vare man sender. Klær kan gi en avgift, mens et kjøretøy kan gi et annet. Det er mottakeren av pakken som vil få kostanden ved import kostander, men det er avsender som er ansvarlig. Om pakke i ytterste konsekvens returneres til avsender vil omkostninger belastes avsender. 

De fleste destinasjoner mottar i dag sendingsinfo elektronisk (ETD) og baserer fortollingen på info du oppgir ved booking. Da er alt i orden med fortolling og du trenger ikke gjøre noe mer.
Til noen land kreves det ekstra tollpapirer. (EWO)

Om din sendelapp er ETD er alt i orden med fortolling og pakke er klar for sending.

Om det står EWO krever din sending manuelle dokumenter. Se eksempel på sendelapp her ->  

Om det står EWO krever din sending manuelle dokumenter.

Du kan laste ned og fylle ut nødvendige ekstradokumenter her. NB, dette er kun aktuelt dersom din sending får status EWO.

Dersom din sending har fått status EWO, last ned og fyll ut proforma invoice under. Dette er et juridisk bindene dokument og du må signere på at det du oppgir av innhold i pakken er riktig.

Du må feste proforma faktura godt synlig på pakken. 

Mal Pro Forma/Invoice

Vi anbefaler å sjekke at varer er lovlig å ta inn i gjeldende land før pakke sendes.

FedEx har laget en liste over tilleggsgebyrer ved import til enkelte land: https://www.fedex.com/no-no/ancillary-clearance-service.html


Ved sendinger som krever ytterligere fortollingsdokumentasjon tilbyr Pakkepost en egen tjeneste for dette dersom du ikke ønsker å gjøre dette selv. 

Pris for ekspedisjon er 399 kr pr sending. Dette kan bookes direkte via mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Har du ikke konto? Registrer deg

Logg inn